• Съвременна техника с добро качество и на приемлива цена! При конструирането й са взети под внимание най-добрите земеделски практики. Изработена съгласно действащите международни стандарти, отговаряща на изискванията за безопастност.
  • Качеството има значение! Изчистена конструкция, лесна поддръжка, добра ремонтно пригодност,висока ефективност, всичко това събрано заедно в почвообработващата техника с марка „Перла”.
  • Предизвикайте ни! Имате нова идея и искате тя да бъде реализирана във Вашите машини, нужно е само едно обаждане и с помощта на нашите специалисти и техническа база, ние ще реализираме Вашите проекти.
  • Техника за растителна защита „Перла” – качество с традиции! За нас е изключително важно Вашите култури да бъдат опръскани качествено, затова ние Ви предлагаме техника за растителна защита, която Ви гарантира добри резултати.
  • Ние се грижим за Вашите машини! Дружеството Ви предлага гаранционен и следгаранционен сервиз на закупената техника с марка „Перла”. Бърза доставка на резервни части, възли и елементи.
  • Вашето мнение има значение за нас! Обратната връзка с клиентите е основен приоритет за дружеството. Ние градим нашите идеи върху Вашия опит!

Добре дошли на уебсайта на Перла АД

 


Дейността на “Перла” АД гр.Нова Загора следва изградените през 98 годишната й история, традиции в производство и реализация на техника за селското стопанство, поставящи я сред водещите предприятия в тази област в България.

Показателно за успехите на предприятието са заслужените призове, с които то е отличено – два пъти носител на наградата за български производител на Добрички панаир, Диплом за дългогодишно участие и принос в развитието на Международната селскостопанска изложба АГРА, Грамота за трайни и успешни усилия за осигуряване на широка гама изделия за селското стопанство и оптимизиране на труда в земеделието, Грамота от Международен панаир Пловдив за новаторски идеи и принос в утвърждаването на АГРА и др.
„ПЕРЛА”  АД е създадена 1919г. като малка работилница и до днес продължава да е един от водещите производители на техника за селското стопанство в България.
Oсъществява своята дейност на територията на два завода в гр. Нова Загора, обл. Сливен. Перла предлага на своите клиенти качествена техника отговаряща на изискванията на европейското законодателство.

Дружеството непрекъснато се стреми да разработва и предлага на пазара нови продукти, които да са съобразени с почвените и клинатични особености на страната ни.

При изработката на новите изделия Перла използва съвременни и качествени материали и елементи, като с това гарантира качество и добри резултати при работа.

Политиката на Перла е насочена към клиента, с цел да бъдат удовлетворени изискванията му за качество, ефективност и надеждност. Клиентите могат сами да предложат идеи, които да бъдат приложени при производството на поръчаните от тях машини.

Изделията, които "Перла" АД произвежда притежават СЕ знак и Сертификати по безопасност.

В дружеството функционира затворен цикъл на производство - от проектирането на детайла, през заготовката и студената му обработка до монтажа.

„Перла” АД  се стреми да поддържа едно добро ниво, като  прилага  съвременни технологии в проектирането (CAD/CAM софтуер)  и производството на продукта (машини със CNC управление) и използва материали и елементи от водещи производители в съответната област.

Дружеството има внедрена Система за управление на качеството по международният стандарт ISO 9001:2015, която минава на периодичен надзор от международния сертифициращ орган TȔF Rheinland.

Голяма част от произвежданите изделия са защитени като промишлени образци и притежават и продуктов сертификат по безопасност „СЕ” - № 414/05/07/02/0 – за дискови брани и № 415/05/07/02/0 – за пръскачки за растителна защита. „Перла” АД има защитен патент за производството на лагерен възел с номер BG 221 Y1.

Поддържането на една такава система, която обхваща всички процеси на фирмата, от клиента, през производството на продукта и обратна връзка чрез клиента, позволява контролирането и документирането на всеки етап от създаването на продукта. Управлението на цялата фирмена дейност се извършва с помощта на т.нар ERP (Еnterprise resource planning) система.

 
  • На 15.12.2015 год. в "Перла" АД е внедрена Система за управление на качеството (СУК), съгласно излязлата на 23.09.2015 год. нова версия на стандарта за Системи за управление на качеството ISO 9001:2015...  повече
  • Фирма „Перла” разработи и внедри в продуктовата си гама и производство на колесари за хедери на комбайни в две направления – едноосови и двуосови.Техническото изпълнение на изделието позволява транспортирането на всеки модел хедер, независимо от модела, вида и работната дължина на хедера. Носещата рама може да бъде регулирана за работна ширина до 12м. Колесарите са универсални и максимално разглобяеми...  повече